Hoeveel postzegels?


Actuele postzegelprijs

De actuele postzegelprijs is op dit moment…

Hoeveel postzegels?

Hoeveel postzegels plak je op jouw brief?

Pakket verzenden

Bekijk actuele pakketpost tarieven!

Hoeveel postzegels heb je nodig?

Hoeveel postzegels moet je plakken op een brief of een pakje om ervoor te zorgen dat het poststuk tijdig en op de juiste plaats besteld wordt. Voor vele mensen lijkt deze vraag een beetje op koffiedik kijken en daarom is het goed om weten dat je het antwoord op deze en andere vragen meteen kunt vinden op de tarievenpagina van PostNL. Een opsomming van alle bedragen en alle mogelijkheden zou ons te ver leiden, maar toch willen we u een klein overzicht geven van de mogelijkheden. Op deze website vind je ook genoeg posttarieven, maar hier komt het overzicht: Klik hier voor een simpel overzicht!

Binnenlandse post

hoeveel postzegelsWat kosten postzegels nou eigenlijk? Voor binnenlandse post bestaan 2 verschillende postzegels met elk een eigen waarde. De postzegel met waarde 1 kost 73 cent en is bedoeld om brieven van minder dan 20 gram binnen Nederland te verzenden. De postzegel met waarde 2 kost voor binnenlands gebruik € 1,43 en werd bedoeld voor het versturen van brieven tussen de 20 gram en de 50 gram. Wanneer brieven meer wegen, kunnen verschillende combinaties gebruikt worden met zowel zegels van waarde 1 als zegels van waarde 2, zolang je je aan de tarieven van PostNL houdt. Om te weten hoeveel postzegels je nodig hebt voor een binnenlandse zending is het nodig dat je de tarieven van PostNL raadpleegt. Deze worden zeer overzichtelijk weergegeven op de tarievenpagina van PostNL.

Buitenlandse post

Het is algemeen bekend dat je voor brieven en poststukken die u naar het buitenland verzendt, meer dient te betalen dan voor brieven naar het buitenland. PostNL heeft hier aparte postzegels en aparte tarieven voor ontwikkeld. Voor internationale post dient u de postzegels met de waarde internationaal 1 te gebruiken. Naar gelang van het gewicht van de brief moet u een of meerdere postzegels gebruiken. Het maximale aantal postzegels dat u voor een brief naar het buitenland dient te gebruiken is 9 x de postzegel internationaal 1. Deze gebruikt u voor brieven met een gewicht tussen 250 gram en 2 kilogram. Een postzegel met de waarde internationaal 1 kost € 1,25 .Welke postzegels heeft uw poststuk nodig? Klik hier!

Pakketzegels

postzegel van waardeBehalve voor brieven, heeft PostNL ook pakketzegels. Pakketzegels zijn een speciale soort van postzegels die ontworpen werden om alleen pakketten met te versturen. Ze hebben een hogere waarde dan gewone postzegels en daardoor hoe je er een kleiner aantal van te plakken. Deze hebben een waarde van € 7,30 euro. Wanneer u deze zegels met 5, 10 of een meervoud ervan bestelt, dan geniet u automatisch een korting omdat u meer dan een pakketzegel bestelt.Bekijk hier alle soorten pakketzegels!

Top