Kaart versturen


Actuele postzegelprijs

De actuele postzegelprijs is op dit moment…

Hoeveel postzegels?

Hoeveel postzegels plak je op jouw brief?

Pakket verzenden

Bekijk actuele pakketpost tarieven!

Gratis digitale wenskaarten

Ben je tegenwoordig vergeten een kaartje te kopen of zelfs iemands verjaardag of Kerstmis vergeten, dan is dit helemaal geen ramp. Er zijn vele sites zodat je snel een kaart kan versturen. Alles wat je hoeft te doen is: een kaartje uitkiezen, een gepaste tekst erbij schrijven en het kaartje digitaal versturen naar het e-mailadres van de bestemmeling. Voorbeelden van wenskaartensites die je gratis kunt gebruiken zijn: Hallmark, Justwink, Somecards, Kaartenhuis, Gratisecards, 123 Greetings, Bluemountain, Gocard.be, Moma voor kunstkaarten en Wrongcards voor gratis foute kaarten. Kaart versturen? Wij vertellen hoe dit kan! Er bestaan meer dan waarschijnlijk nog meer kaarten die we nu even vergeten zijn. Er bestaan zoveel sites om digitaal een kaartje te versturen dat we met grote waarschijnlijkheid vergeten dat dit ook tegenwoordig nog met de post kan.Klik hier voor alle digitale wenskaarten!

Betaalsites voor digitale kaarten

Los van de kaarten de je met de traditionele post verstuurt, moet je soms ook betalen voor digitale kaarten. Dit is het geval wanneer een kaart ontworpen werd door een bijzondere ontwerper of wanneer de kaart afkomstig is van een gespecialiseerde stijlvolle site zoals bijvoorbeeld bepaalde segmenten van de Hallmarkkaarten of van een site zoals Jacquie Lawson. Soms kun je per kaart betalen, soms kun je je abonneren.

Zoals je merkt zijn er verschillende manieren om een kaartje te versturen.Wilt u online een kaartje versturen? Klik hier!

Traditionele post

wenskaartEen kaartje versturen met de traditionele post kan momenteel nog altijd op twee manieren. Of wel verstuur je een enkelvoudig kaartje waarop de achterkant plaats werd voorzien om het adres van de geadresseerde op te schrijven. Meestal is dit op de rechterhelft van het kaartje en natuurlijk vul je de naam, het adres, de postcode en de plaats in. In Nederland bestaat er geen apart tarief voor postzegels die je gebruikt om een kaartje te versturen. Het tarief is dus hetzelfde als dat van een brief onder de 20 gram. Hiervoor betaal je 73 cent. Dat is ook het tarief dat je betaalt voor een postzegel wanneer je een kaart onder enveloppe verstuurt. Meestal doe je dit met een dubbelzijdige kaart die je als tweeluik verstuurt en waarbij er geen plaats werd voorbehouden voor het adres. Dan heb je dus wel en enveloppe nodig om een kaart te versturen. De meeste kaarten zullen onder 20 gram wegen, dus ook hiervoor betaal je 73 cent.

Top